ua en ru

WSJ: США погодилися тимчасово залишити Асада при владі в Сирії

WSJ: США погодилися тимчасово залишити Асада при владі в Сирії Фото: Башар Асад

У Білому домі змінили свою позицію щодо Башара Асада

Адміністрація Президента США Барака Обами готова погодитися на те, що Президент Сирії Башар Асад залишиться на своєму посту під час перехідного періоду до нової влади. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на високопоставлені джерела в Білому домі.

"Адміністрація Обами, вступивши в ключовий раунд міжнародних переговорів щодо Сирії, готова до операції, яка дозволить Президенту Башару Асаду залишатися при владі протягом декількох місяців або навіть більше на час формування перехідного уряду", - йдеться в статті.

Зазначимо, раніше США виступали за відставку Асада з поста Президента Сирії. Президент РФ Володимир Путін навпаки вважає, що сирійський кризу можна вирішити тільки шляхом зміцнення державної влади в цій країні.

Видання повідомляє, що напередодні переговорів щодо Сирії США обговорили зі своїми союзниками резолюцію, в якій говориться, що Асад може залишитися при владі в обмін на припинення вогню.

Нагадаємо, у міжнародній зустрічі щодо Сирії, яка пройде у Відні (Австрія) сьогодні, 30 жовтня, візьмуть участь делегації 13 країн.