ua en ru

Western Union виплатить 586 млн доларів штрафу за посібництво у відмиванні коштів

Western Union виплатить 586 млн доларів штрафу за посібництво у відмиванні коштів Фото: Western Union оштрафована за шахрайство

В аферах замішані близько 2 тис. службовців компанії

Найбільша в світі платіжна система Western Union Co погодилася виплатити владі США 586 млн доларів штрафу і зізналася у посібництві відмиванню коштів. Про це повідомляє Reuters.

Згідно з повідомленням, компанія зізналася в тому, що дозволяла шахраям обробляти транзакції, не дивлячись на те, що вони мали всі ознаки приховування від влади.

З допомогою агентів Western Union, китайські іммігранти використовували службу для відправки сотні мільйонів доларів, щоб заплатити контрабандистам, проводили гроші, занижуючи страхові суми, для того, щоб уникнути оподаткування та вимог федеральної звітності.

Шахраї ошукали десятки тисяч споживачів, надаючи агентів Western Union знижки в обмін на обробку платежів.

У період між 2004 і 2012 роках, у Колорадо компанія знала про шахрайські операції, але не в змозі була вжити заходів, які б дисциплінували близько 2 тис. службовців, замішаних у махінаціях.

Тепер компанія повинна фінансувати виплати клієнтам, які постраждали внаслідок шахрайства.

У період з 2004 по 2015 рік Western Union зібрали близько 551 тис. скарг на шахрайські дії, з яких 80% приходило від клієнтів у США.

Нагадаємо, раніше Western Union запустила грошові перекази в Viber.