ua en ru

WebMoney стала внутрішньодержавною системою розрахунків, - НБУ

WebMoney стала внутрішньодержавною системою розрахунків, - НБУ Фото: НБУ офіційно зареєстрував WebMoney

Платіжна система була занесена регулятором до офіційного реєстру

Національний банк України (НБУ) офіційно зареєстрував WebMoney в якості внутрішньодержавної системи розрахунків, платіжними організаціями якої є небанківські установи. Ця інформація розміщена на сайті регулятора даних Реєстру платіжних систем.

У ЗМІ той факт, що WebMoney зареєстрована Нацбанком, називають хорошим сигналом для ринку та ознакою того, що правова основа діяльності подібних систем в країні зміцниться.

Раніше НБУ неодноразово заявляв про те, що платіжні системи подібні WebMoney працюють не зовсім в правовому полі. Так, на ринку повинні були працювати тільки системи, у яких є дозвільні документи від НБУ. Зокрема, узгоджені правила платіжних систем.

Ще раніше, в 2013 р. у київському офісі компанії податкова служба проводила обшук, після якого із посиланням на "значні порушення в роботі компанії", на банківських рахунках організації було заблоковано понад 60 млн грн. Рахунки були розблоковані лише навесні 2014 р.

Нагадаємо, в квітні цього року НБУ оголосив про свої плани спростити роботу платіжних систем, внісши відповідні зміни у нормативно-правові акти, що регулюють їх діяльність.