ua en ru

Weather Investments продасть Telenor 71 млн привілейованих акцій VimpelCom на суму 113,6 млн дол

Weather Investments, що належить єгипетському підприємцю Нагібу Савірісу, продасть норвезькій Telenor 71 млн привілейованих акцій VimpelCom Ltd. за 113,6 млн дол., повідомила Telenor ASA. Telenor скористалася пут-колл-опціоном на пакет Савіріса в 3,5% акцій VimpelCom і збільшила свою частку в VimpelCom до 43% голосуючих акцій. Telenor, якій на даний момент належить 39,5% VimpelCom, чекає закрити операцію до 1 жовтня 2012 р.

Напередодні російська компанія Altimo, що управляє телекомунікаційними активами "Альфа груп", придбала в компанії Weather Investments 305 млн звичайних акцій VimpelCom Ltd. (що відповідає 14,8% голосуючих акцій) за 3,6 млрд дол., збільшивши свою частку в стільниковому операторові до 40,5%. Представники Altimo заявили, що частки великих російських і іноземних інвесторів повинні бути рівними, у зв'язку з чим закликали норвезьку Telenor поступитися Altimo частиною своїх акцій у VimpelCom для досягнення паритету голосів.

VimpelCom Ltd. - об'єднана телекомунікаційна компанія, утворена в результаті злиття російського оператора ВАТ "Вимпелком" та українського ЗАТ "Київстар". Акціонерами компанії є російська Altimo і норвезька Telenor. Чистий прибуток VimpelCom за МСФЗ за II квартал 2012 р. виріс більш ніж в 2 рази в порівнянні з аналогічним періодом 2011 р. - до 488 млн дол. Виручка оператора за звітний період досягла 5 млрд 745 млн дол., що на 4% більше, ніж роком раніше.