ua en ru

WBC призначив Повєткіну випробувальний термін в один рік

WBC призначив Повєткіну випробувальний термін в один рік Фото: Олександр Повєткін (wbcboxing.com)

Російський боксер все одно повинен виплатити штраф

Всесвітня боксерська рада (WBC) призначила російському боксеру Олександру Повєткіну (32-1, 23 КО) випробувальний термін строком на один рік. Про це повідомляється на сайті організації.

Зазначається, що незважаючи на зняття дискваліфікації, Повєткін повинен заплатити раніше накладений на нього штраф в розмірі 250 тисяч доларів.

"Повєткіну призначений однорічний випробувальний термін починаючи з 7 грудня 2017 року. Після цього він буде звільнений від сплати будь-яких штрафів, якщо його допінг-проби не виявляться позитивними в період призупинення та випробувального терміну - до 6 грудня 2018 року", - повідомляє прес-служба WBC.

У 2016 році через позитивні допінг-проби Повєткіна було скасовано два бої. Пізніше WBC, IBF, WBO виключили Повєткіна зі своїх рейтингів, а потім позбавили права проводити поєдинки під своєю егідою і оштрафував на 250 тисяч доларів. У червні 2017 року минула умовна дискваліфікація боксера.

Свій наступний поєдинок Олександр Повєткін проведе 15 грудня проти Крістіана Хаммера. Зустріч буде носити статус відбіркового бою на звання офіційного претендента на титул чемпіона світу WBO в суперважкій вазі.

Нагадаємо, напередодні промоутер Андрій Рябінскій повідомив, що Всесвітня боксерська рада (WBC) зняв довічну дискваліфікацію з супертяжа Олександра Повєткіна (32-1, 23 КО).