ua en ru

"Нафтогаз" не буде звертати стягнення на транзитний газ "Газпрому", - Вітренко

"Нафтогаз" не буде звертати стягнення на транзитний газ "Газпрому", - Вітренко Юрій Вітренко, директор з розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз України" (naftogaz.com)

Україна може звернутися в європейські суди для стягнення грошей з "Газпрому"

"Нафтогаз України" не має наміру відбирати газ з транзитних потоків в рамках стягнення боргу з "Газпрому", буде домагатися примусового стягнення російського газу, поставленого в країни ЄС. Про це заявив у Facebook директор з розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

Зокрема, за словами Вітренко, якщо "Газпром" не виконає рішення Стокгольмського арбітражу, Україна буде накладати стягнення на газ який належить "Газпрому" газ, але в європейських країнах.

"Якщо "Газпром" не виконає рішення Стокгольмського арбітражу і не оплатить нам 2,5 млрд доларів, ... ми будемо звертати стягнення на газ, що належить "Газпрому", в європейських країнах, а не на Україні. Таким чином, ми не збираємося відбирати газ з транзитних потоків у Європу", — написав він.

Також Вітренко повідомив, що "Нафтогаз" буде звертатися в суди у європейських країнах, які ратифікували відповідну міжнародну конвенцію, за примусовим виконанням рішення арбітражу.

Він уточнив, що, таким чином, "Нафтогаз" має намір "накладати стягнення на газ, після того як він потрапить на європейські ринки, оскільки вважає це більш ефективним шляхом отримати компенсацію від "Газпрому".

«Експерти», які отримують гроші від Газпрому, перекручують мої слова про те, що ми будемо накладали стягнення на газ,...

Опубліковано Yuriy Vitrenko 12 березень 2018 р.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, юристи напрацьовують питання накладання арештів в разі несплати компенсації "Газпромом".