ua en ru

Вибухи під Вінницею: склади боєприпасів поблизу Калинівки охороняли 25 осіб

Вибухи під Вінницею: склади боєприпасів поблизу Калинівки охороняли 25 осіб Фото: Юрій Бірюков (mil.gov.ua)

Бірюков заявив, що 5 кілометрів огорожі у Калинівці було відсутнє

Склади боєприпасів поблизу Калинівки (Вінницька область) охороняли всього 25 осіб. Про це повідомив радник президента України Юрій Бірюков в ефірі "5 каналу".

"Саме в Калинівці, якщо мені не зраджує пам'ять, 11 кілометрів огорожі, з якої 5 кілометрів відсутньо. В системі ProZorro є тендер на відновлення 5 кілометрів паркану. Калинівку охороняло 25 співробітників воєнізованої охорони - це все, що було виділено з охорони", - зазначив Бірюков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кількість охоронців військової бази під Калинівкою Вінницької області, де відбулася пожежа на складах з боєприпасами, не відповідала її завантаженості.

"Фактично на момент проведення вибухів арсенал охороняло декілька передбачених номенклатурою постів зенітного прикриття і 17 працівників воєнизованої охорони. На думку слідства, кількість людей, залучених для охорони цієї бази, не відповідала ступеню її завантаженності, можливих наслідків і можливості забезпечення належної охорони і недопущення будь-яких надзвичайних подій", - сказав головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.