ua en ru

Матіос заявив, що охорони арсеналу в Калинівці було занадто мало

Матіос заявив, що охорони арсеналу в Калинівці було занадто мало Фото: Анатолій Матіос (РБК-Україна)

Базу охороняли пости зенітного прикриття і 17 працівників воєнизованої охорони, заявив Матіос

Кількість охоронців військової бази під Калинівкою Вінницької області, де відбулася пожежа на складах з боєприпасами, не відповідала її завантаженості. Про це на брифінгу заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, передає РБК-Україна.

"Фактично на момент проведення вибухів арсенал охороняло декілька передбачених номенклатурою постів зенітного прикриття і 17 працівників воєнизованої охорони. На думку слідства, кількість людей, залучених для охорони цієї бази, не відповідала ступеню її завантаженності, можливих наслідків і можливості забезпечення належної охорони і недопущення будь-яких надзвичайних подій", - сказав Матіос.

Нагадаємо, пожежа на складі боєприпасів Міністерства оборони України відбулася ввечері 26 вересня. Народний депутат з фракції "Блоку Петра Порошенко" Іван Винник заявив, що в результаті детонації боєприпасів держава зазнала збитків на суму близько 800 млн доларів.

Кабінет міністрів України виділив 100 млн гривень на ліквідацію наслідків вибухів. За даними Державної служби України з надзвичайних ситуацій, у результаті інциденту постраждали двоє людей, вони госпіталізовані.