ua en ru

Вибухи під Вінницею: "Батьківщина" вимагає створення ТСК і доповіді силовиків

Вибухи під Вінницею: "Батьківщина" вимагає створення ТСК і доповіді силовиків Фото: вибухи (УНІАН)

У "Батьківщині" підкреслили, що захист стратегічних об’єктів має стати "першочерговим завданням для відповідальної влади"

Партія "Батьківщина" вимагає термінової доповіді керівників силових структур у Верховній Раді України у зв’язку з пожежею і вибухами на складах боєприпасів у Калинівці Вінницької області. Про це йдеться в заяві партії.

Окрім того, парламентська фракція "Батьківщини" наполягатиме на створенні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, яка б забезпечила незалежне і об’єктивне розслідування причин трагедії.

"Калинівка – це четвертий склад боєприпасів, підірваний за два роки війни з Російською Федерацією, і найкрупніший з них. Очевидно, що це не випадковий збіг обставин, а стратегічна диверсійна робота нашого спільного ворога", – наголошено в заяві.

"На жаль, після попередніх трагедій влада не зробила висновків. Сватово, Маріуполь і Балаклія залишилися безкарними для високих чинів. Замість того, що покарати винних і багатократно посилити охорону стратегічних артскладів, влада роздавала медалі і нагороди в тилу", – нагадали в "Батьківщині".

У політсилі підкреслили, що в умовах війни захист стратегічних об’єктів по всій країні має стати "першочерговим завданням для відповідальної влади".

"Вже зараз командування на чолі з Верховним головнокомандуючим має віддати наказ про посилення охорони решти арсеналів і проконтролювати його виконання. Генштаб, Міноборони, СБУ та МВС повинні доповісти про план контрдиверсійної роботи Верховній Раді. Парламент мусить створити слідчу комісію, щоб не дати замовчати чергову військову трагедію, як це вже було з Дебальцевим та Іловайськом. Люди повинні відчувати, що держава їх захистить", – переконані в "Батьківщині".

Нагадаємо, поліція затримала трьох осіб в одному з населених пунктів неподалік від Калинівки і встановлює їх причетність до можливого мародерства.