ua en ru

Вибухи на складах в Балаклії: Матіос повідомив про диверсію

Вибухи на складах в Балаклії: Матіос повідомив про диверсію Фото: вибух в Харківській області

Депутат Бригинець допустив, що вибухи в Балаклії - це диверсія зі сторони РФ

За результатами слідчих дій, причина вибуху на військових складах в Балаклії в Харківській області - диверсія. Про це заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос у Facebook.

"За попередніми даними (тепер вже результатами слідчих дій) слідчо-прокурорської групи військовоі прокурори Харківського гарнізону та слідчого підрозділу СБУ у Харківській області (які перебувають на місці подіі), внаслідок диверсії сьогодні вночі о 2 год. 46 хв. на декількох майданчиках зберігання ракетно-артилерійського озброєння ( танкові та артилерійські снаряди 125 та 152мм) поблизу міста Балаклея у Харківській області відбувся вибух (виникла пожежа), що спричинила детонацію боєприпасів", - повідомляє Матіос.

Також зазначається, що загальна площа арсеналу - 368 га та 138 тисяч тон боєприпасів.

Даних про людські жертви немає. Матіос додав, що з огляду на можливість збільшення площ детонації боєприпасів та іх розліт організовано евакуацію місцевого населення з населених пунктів Вербовка та Яковенкове.

Про Балаклею без паніки (оновлюється) За попередніми даними (тепер вже результатами слідчих дій) слідчо-прокурорської г...

Опубліковано Анатолієм Матіосом 22 березень 2017 р.

Депутат від БПП Олександр Бригинець допустив, що вибухи в Балаклії – це диверсія зі сторони РФ.

"Балаклія. Диверсія. Аналогія. Понад рік тому, протягом 1 дня бойові російські дрони ккілька разів атакували місця збереження боєприпасів ЗСУ", - написав Бригинець.

Нагадаємо, на складі боєприпасів у Харківській області стався потужний вибух.