ua en ru

На складі боєприпасів у Харківській області стався потужний вибух

На складі боєприпасів у Харківській області стався потужний вибух Фото: вибух у Харківській області стався сьогодні

Жителі Балаклеї покидають місто через вибух

У місті Балаклеї (Харківська область) сьогодні вночі стався потужний вибух на складі боєприпасів. Про це йдеться на сайті міста Балаклея.

Зазначимо, що саме в Балаклеї розташований найбільший в Україні склад боєприпасів.

Повідомляється, що мобільний зв'язок у місті перевантажена або відсутня, стаціонарна - відсутня в деяких місцях. При цьому з Балаклеї йде величезний потік машин, виїхати практично неможливо.

Крім того, один з евакуаційних пунктів розташований на площі Ростовцева. Місцеві жителі повідомляють, що в районах, наближених до військових складів, практично не залишилося вікон з цілими шибками.

Повідомляється, що в Балаклеї оголошена евакуація. Частина жителів вивозять в напрямку селища Савинці. У свою чергу жителі Савинець виїжджають з селища. У напрямку села Петровське з Балаклеї утворилася "пробка".

Наголошується, що радіус 50 км від епіцентру вибухів оголошено зоною надзвичайної. З центральної площі Балаклеї людей автобусами евакуювали в Шевелевку, там людей розміщують у школі.

"Загальна площа арсеналу - 368 га і 138 000 тонн боєприпасів. Від місця детонації шляхом встановлення блокування організована умовна семикілометрова межа зони небезпеки розльоту боєприпасів. Даних про людські жертви немає", - написав військовий прокурор Анатолій Матіос у своєму Facebook.

Також повідомляється, що з Києва вилетів борт з комісією під керівництвом заступника міністра оборони з озброєння Павловського.

Про Балаклію без паніки (оновлюється) За попередніми даними (тепер вже результатами слідчих дій) слідчо-прокурорської р...

Опубліковано Анатолієм Матіосом 22 березень 2017 р.

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій вже заявили, що до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації від ДСНС залучено 250 осіб особового складу та 50 одиниць техніки, також приведено в готовність резервні сили та засоби, у тому числі піротехнічні розрахунки.

"До місця події вибула оперативна група на чолі з виконуючим обов’язки Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Мельчуцьким О.Г.", - зазначається на сайті ДСНС.

На складі боєприпасів у Харківській області стався потужний вибух

Фото: вибух у Харківській області

На складі боєприпасів у Харківській області стався потужний вибух

Фото: вид з Волохова Яру на Балаклею

У свою чергу у Міністерстві оборони уточнили, що пожежа на складі боєприпасів в Балаклеї почався в 2:45 ночі.

"Вживаються всі заходи щодо локалізації та гасіння пожежі на місці. Зараз причини події уточнюються. Розгорнуто штаб гасіння пожежі", - йдеться в повідомленні Міноборони

Нагадаємо, в селищі міського типу Орілька Харківської області у квартирі вибухнула граната РГД-5, одна людина загинула, двоє отримали поранення.