ua en ru

Вибухи в Ічні: рятувальники почали розмінування 16 км території

Вибухи в Ічні: рятувальники почали розмінування 16 км території Фото: після вибухів в Ічні (РБК-Україна)

Евакуйованим мешканцям Ічні та інших населених пунктів поки не радять повертатися додому

У Чернігівській області рятувальники почали обстеження та розмінування 16 км території після вибухів на арсеналі біля Ічні. Про це йшлося у середу, 10 жовтня, під час ранкового засідання штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-службу Чернігівської ОДА.

Зазначається, що ніч у зоні пожежі на арсеналі зберігання боєприпасів минула "відносно спокійно". Частота вибухів - 6-8 разів на годину.

"Наразі розпочалася операція з обстеження та розмінування території та під’їзних шляхів у радіусі 16 км. Ще вчора відповідні служби відпрацювали 30 заявок зі знешкодження знайдених небезпечних вибухонебезпечних предметів. На черзі ще 38", - повідомили в ОДА.

Також в оперативному штабі підкреслили, що поки триває розмінування, повертатися до населених пунктів небезпечно. Наразі більшість евакуйованих людей перемістились на ночівлю до родичів. Також люди могли залишитися у розгорнутих пунктах тимчасового перебування.

Нагадаємо, під час наради із силовиками президент України Петро Порошенко заявив, що чекає "швидких і відповідальних" результатів розслідування вибухів на 6 арсеналі. Він наголосив, що мають бути проведені перевірки всіх, хто забезпечував охорону частини в ніч, коли сталися вибухи.

Як повідомляло РБК-україна у вівторок, 9 жовтня, у рамках розслідування вибухів на арсеналі боєприпасів в Ічні військова прокуратура не відкидає версію теракту. Також слідство основною версією називає диверсію.

За фактами вибухів на 6 арсеналі військовою прокуратурою Центрального регіону України розпочато кримінальне провадження за фактом злочину, кваліфікованого як недбале ставлення військової службової особи до служби в умовах особливого періоду. За це винуватців можуть позбавити волі на строк від 5 до 7 років.