ua en ru

Порошенко чекає швидких результатів розслідування вибухів на арсеналі в Ічні

Порошенко чекає швидких результатів розслідування вибухів на арсеналі в Ічні Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Президент назвав невипадковою версію слідства щодо диверсії

Президент України Петро Порошенко чекає "швидких і відповідальних" результатів розслідування вибухів на військовому арсеналі боєприпасів в Ічні Чернігівської області. Про це президент сказав під час наради із силовиками, передає РБК-Україна із посиланням на прес-службу глави держави.

"Хочу окремо наголосити, що я чекаю швидких результатів розслідування. І дуже відповідальних", - підкреслив він.

Порошенко також наголосив, що враховуючи близькість Чернігівської області до російського кордону, не випадково основною версією Служба безпеки України та Військова прокуратура назвала диверсію.

"Ситуація, коли одночасно маємо підриви трьох складів, а за 20 хвилин після того одночасно підриваються ще шість складів, на яких зберігалася не стрілецька зброя чи розкомплектовані боєприпаси, а саме реактивні системи залпового вогню, потребує ретельного розслідування", - сказав президент.

Він також підкреслив, що винні в інциденті мають бути притягнуті до відповідальності. Він зазначив, що мають бути проведені перевірки всіх, хто забезпечував охорону частини в ніч, коли сталися вибухи

"Ніхто з тих, хто своєю недбалістю допустив це, відновлений не буде...Щоб ми сьогодні повністю і ретельно вивчили цей досвід для того, щоб недопустити повторення атаки диверсійно-розвідувальних груп противника", - додав Порошенко.

Нагадаємо, у рамках розслідування вибухів на арсеналі боєприпасів в Ічні військова прокуратура не відкидає також версію теракту.