ua en ru

Вибухи в Ічні: звіт Міноборони заслухають на комітеті Ради з питань Нацбезпеки

Вибухи в Ічні: звіт Міноборони заслухають на комітеті Ради з питань Нацбезпеки Фото: Сергій Пашинський (nfront.org)

Після подій в Калинівці, необхідних заходів для посилення охорони складів боєприпасів так і не було впроваджено

Звіт Міністерства оборони планують заслухати у комітеті Верховної ради з питань Національної безпеки та оборони. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на заяву голови оборонного комітету парламенту Сергія Пашинського у Facebook.

"Запрошую керівників Міністерства оборони та Генштабу для відкритого публічного звіту на засідання Комітету з питань безпеки та оборони", - заявив Пашинський.

За його словами, що минулого року після вибухів артарсеналу в Калинівці комітет здійснив інспекційну поїздку до складу боєприпасів у Ічні Черніговської області.

"Тоді було рекомендовано терміново виділити кошти, розробити відповідні будівельні проекти та перемістити усі боєприпаси у спеціальні бетонні сховища. За власною ініціативою я замовив та передав у Міноборони будівельний проект такого сховища", - додав він

Нардеп наголосив, що після подій минулого року необхідні заходи для посилення охорони складів боєприпасів так і не були впроваджені.

"Завдяки підтримці народних депутатів, ми внесли зміни до законодавства, які максимально спрощують будівництво таких споруд на території військових частин. Пройшов рівно рік", - підкреслив Пашинський.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявляв, що чекає "швидких і відповідальних" результатів розслідування вибухів на військовому арсеналі боєприпасів в Ічні Чернігівської області.