ua en ru

Вибухи у Чернігівській обл. не впливають на транзит газу територією України, - УТГ

Вибухи у Чернігівській обл. не впливають на транзит газу територією України, - УТГ Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Станом на 11:00 ГТС працює у штатному режимі

Вибухи боєприпасів біля Ічні Чернігівської області не впливають на транзит газу по території України. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на повідомлення прес-служби "Укртрансгазу".

Відповідну інформацію повідомив Департамент корпоративних комунікацій "Укртрансгазу".

"Надзвичайна ситуація, що сталася внаслідок пожежі та вибухів на території 6 арсеналу МО поблизу населеного пункту Ічня у Чернігівській області, не впливає на транзит газу територію України", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що у 30-ти кілометровій зоні від місця виникнення пожежі, над якою було закрито повітряний простір, транзитні магістральні газопроводи "Укртрансгазу" не проходять. Станом на 11:00 ГТС працює в штатному режимі.

"Для реалізації контролю за розвитком надзвичайної ситуації організовано додаткові пости моніторингу на об’єктах газотранспортної інфраструктури в регіоні", - додали у департаменті.

Нагадаємо, через вибухи в Чернігівській області станом на 11 годину 9 жовтня евакуювали 12,3 тисяч осіб. Як зазначається, зараз на території складу спостерігається пожежа і вибухи з різною інтенсивністю.

Як писало РБК-Україна раніше, у результаті вибухів на складі боєприпасів в Ічні з районної лікарні міста евакуювали 163 пацієнтів.

Відзначимо, за даними Генштабу, пожежею охоплено п'ять сховищ військового арсеналу в Ічнянському районі Чернігівської області.