ua en ru

Вибухи на арсеналах в Україні мають ознаки диверсій, - Муженко

Вибухи на арсеналах в Україні мають ознаки диверсій, - Муженко Фото: Віктор Муженко (mil.gov.ua)

Муженко заявив, що вибухи під Калинівкою є наслідком спеціальної операції

Вибухи на складах боєприпасів в Україні мають ознаки диверсій. Про це заявив начальник Генерального штабу України Віктор Муженко, передає прес-служба Збройних сил України.

"Надзвичайні події на арсеналах поблизу Сватового, Волновахи, Балаклеї, Маріуполя, Калинівки є нічим іншим, як результатом спеціальної операції. Не маючи змоги досягти своїх цілей на Сході України військовим шляхом, противник переносить основні зусилля в глибину нашої країни. При цьому їх пріоритетним завданням, очевидно, є знищення саме тих засобів ураження, виробництво яких в Україні не здійснюється, а закупівля є неможливою", - сказав Муженко.

За його словами, в умовах російської агресії такі дії є прогнозованими. Він зазначив, що для їх попередження Україна почала виділяти кошти для обладнання місць зберігання озброєння і боєприпасів та на організацію охорони цих об’єктів.

Нагадаємо, пожежа на складі боєприпасів під Калинівкою Вінницької області почалася увечері 26 вересня. Станом на ранок 3 жовтня відкритих вогнищ горіння і вибухів не спостерігається.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов назвав Муженко одним з відповідальних ситуацію, що склалася.