ua en ru

Вибух житлового будинку в Волгограді: кількість постраждалих досягла 11 осіб

Вибух житлового будинку в Волгограді: кількість постраждалих досягла 11 осіб Фото: вибух будинку у Волгограді

Двоє постраждалих перебувають у реанімації через важкий стан здоров'я

Кількість госпіталізованих внаслідок вибуху побутового газу у чотириповерховому житловому будинку в Радянському районі Волгограда зросла до 11. Про це повідомляє "Інтерфакс", посилаючись на прес-службу регіонального комітету охорони здоров'я.

"Сьогодні самостійно в лікарню звернулася ще одна мешканка будинку. Жінка поскаржилася на головний біль. Імовірно, у неї струс головного мозку", - сказав співрозмовник агентства.

Він зазначив, що в даний час у лікарнях перебувають 11 потерпілих.

"Стан двох важкий. Вони знаходяться в реанімації. Ще один пацієнт, чий статок раніше також оцінювався як важкий, переведений в палату інтенсивної терапії", - додав представник облздраву.

На будівництво нового будинку на місці зруйнованого може піти більше року, тому прийнято рішення про надання допомоги мешканцям у придбанні квартир, як повідомила місцева влада.

"Жителі потребують допомоги зараз. Прийнято рішення про виділення житлових сертифікатів вартістю до 35 тисяч рублів за квадратний метр", - сказав губернатор Волгоградської області Андрій Бочаров.

Як повідомлялося раніше, у Волгограді (Росія) у вівторок, 16 травня, стався вибух газу у квартирі на першому поверсі чотириповерхового житлового будинку, в результаті 4 людини загинули.

В результаті інциденту також були зруйновані 12 квартир, звалилися перекриття та частина зовнішньої стіни третього під'їзду, пошкоджені міжкімнатні перегородки, з будівлі евакуйовано 40 осіб.

Після вибуху в регіоні було введено режим НС. Представник міжвідомчого оперативного штабу, розгорнутого на місці НП повідомив, що четверта жертва була вилучена в ході нічних пошукових робіт.

Нагадаємо, у Польщі стався вибух на пороховому заводі.