ua en ru

Вибух цистерн на нафтобазі під Києвом спричинило недотримання норм будівництва, - ДСНС

Вибух цистерн на нафтобазі під Києвом спричинило недотримання норм будівництва, - ДСНС Фото: пожежа на нафтобазі під Києвом

Це найскладніша пожежа в Україні із 60-х років

Причина вибуху цистерн на нафтобазі під Києвом - недотримання норм будівництва. Про це сьогодні повідомив в.о. начальника ГУ ДСНС в м. Києві Валерій Борис, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Бориса, це найскладніша пожежа в Україну з 60-х років.

"Складність пожежі - в Україні такої пожежі не було з 60-х. Коли були радянські часи, всі підприємства дотримувалися норм і правил. В даний час будували, як хотіли - резервуар біля резервуара, ні відстаней не дотримано, не було обвалування. Якби дотримувалися норм при будівництві, такого не було б", - заявив керівник столичного главку ДСНС.

Водночас, як зазначив Борис, вибух цистерн стався через розгерметизацію.

"До вибуху призвела розгерметизація 800 тис. ємності з бензином. Розрив цистерни", - зазначив він. За його словами, цистерни на нафтобазі вигоріли повністю. "На базі БРСМ вже цілих цистерн немає", - уточнив в.о. начальника ГУ ГСЧС в м.Києві.

Нагадаємо, після вибуху на нафтобазі під Васильковом 3 пожежників все ще не виходять на зв'язок.

Як повідомлялося, Міністерство внутрішніх справ України відкрило кримінальне провадження за фактом пожежі на нафтобазі "БРСМ-нафта" у Васильківському районі Київської області за ч.2 ст.273 (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах) Кримінального кодексу України.

За даними міліції, станом на 9:00 9 червня один з постраждалих працівників нафтобази помер у лікарні від отриманих опіків, ще один доставлений з отруєнням чадним газом.