ua en ru

Вибух у Сумах: прокуратура вручила мешканцю будинку повідомлення про підозру

Вибух у Сумах: прокуратура вручила мешканцю будинку повідомлення про підозру Фото: результати вибуху в житловому будинку

Підозрюваний у вчиненні вибуху перебуває в лікарні під наглядом правоохоронців

Співробітники прокуратури вручили повідомлення про підозру чоловіку, з вини якого стався вибух в житловому будинку в Сумах. Про це повідомляє сайт прокуратури Сумської області.

Прокуратура Сумської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом умисного пошкодження десятиповерхового будинку № 24 по вулиці Металургів у Сумах.

"Сьогодні, 5 січня 2017 року, мешканцю вказаного будинку вручено повідомлення про підозру. Дії чоловіка кваліфіковано за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження чужого майна, що спричинило тяжкі наслідки) КК України", - повідомляється на сайті прокуратури. Санкція статті передбачає від трьох до десяти років позбавлення волі.

На даний момент підозрюваний перебуває в лікарні під наглядом правоохоронців. Вирішується питання про проведення судово-психіатричної експертизи щодо його осудності. Процесуальні дії виконуються з дозволу лікаря.

Нагадаємо, поліція з'ясувала, що власник квартири на 7 поверсі, що перебуває на постійному обліку у психіатра, після сімейної сварки умисно відкрив на кухні вентилі газової плити, напустив у приміщення газ і запалив сигарету, чим спровокував вибух. В результаті інциденту загинула літня жінка і багато людей отримали травми.