ua en ru

Вибух на шахті в Донецькій області: для встановлення причини аварії створена комісія

Вибух на шахті в Донецькій області: для встановлення причини аварії створена комісія Фото: Павло Жебрівський (facebook.com/zhebrivskyi)

Роботи з ліквідації аварії на шахті тривають

Для встановлення причини вибуху на шахті в Донецькій області (на шахтоуправлінні "Покровське") створена комісія. Про це у Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Створена комісія, яка встановить причину аварії. Постраждалі гірники отримають допомогу, передбачену чинним законодавством", - зазначив він.

За інформацією Жебрівського, постраждалі шахтарі наразі перебувають у Краматорському опіковому центрі, стан 4 гірників лікарі оцінюють як середнього ступеня важкості, ще четверо перебувають у стані, близькому до важкого.

"На шахті ситуація наступна: станом на 10-ту ранку роботи з ліквідації аварії тривають - працюють відділення воєнізованого гірничо-рятувального загону...Розпочато буріння свердловини №1 з 11 південного конвеєрного штреку блоку 10 у вироблений простір. Безпосередньо у шахті знаходиться 3 відділення ДВГРС, виконуються роботи по охолодженню гірничих виробок у тупику погашення 11 південного конвеєрного штреку блоку 10 пожежними піками із застосуванням картриджів і розчинів Pyrocool. Виконуються роботи по контролю кількості та складу рудникового повітря та температури, відбір проб. Пробурено 2 м свердловини з 11 південного конвеєрного штреку блоку 10 у вироблений простір", - повідомив Жебрівський.

Шахтарі, постраждалі під час спалаху повітряно-метанової суміші на шахтоуправлінні «Покровське», зараз перебувають у Кра...

Опубліковано Павлом Жебрівським 23 січня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що внаслідок вибуху на шахті в Донецькій області пстраждали 8 гірників.