ua en ru

Вибух у політехнічному коледжі Керчі: усі подробиці

Вибух у політехнічному коледжі Керчі: усі подробиці Фото: вибух у Керчі (ntv.ru)

За останніми даними, кількість жертв трагедії в Керчі зросла до 21

У середу, 17 жовтня, близько 12 години дня в їдальні політехнічного коледжу у Керчі стався вибух. Як розповідають місцеві жителі, вибух був такої сили, що вибито скло і навіть віконні рами. Територію біля коледжу оточили, а людей евакуювали. З дитсадків і шкіл з району Войкова батькам сказали забрати дітей.

Пізніше стало відомо про те, що 18-річний студент коледжу Владислав Росляков відкрив стрілянину і влаштував вибух. Слідчий комітет РФ розглядає інцидент як масове вбивство.

Всі подробиці ЧП в Криму, фото і відео - в матеріалі РБК-Україна.


 

16:02 Так виглядає керченський політех зараз. У понеділок там вже почнеться навчання, але в інших корпусах. Про це повідомляє Mash, публікуючи фото.

Вибух у політехнічному коледжі Керчі: усі подробиці

14:00 Останні хвилини перед початком стрілянини в Керчі. На території біля входу в коледж нікого немає - усі на парах. Про це повідомляє telegram-канал Mash, публікуючи відео з камер спостереження.

13:36 Як з'ясувалося, Влад Росляков зайшов на територію коледжу не через головний вхід. Telegram-канал Mash, посилаючись на записи камер, провів реконструкцію маршруту стрілка. Влад переліз через паркан і пробрався у навчальний заклад через запасні двері. Потім він піднявся на 2 поверх і попрямував в непрацюючий туалет. Там переодягнувся, дістав зброю і пішов стріляти. У корпусі коледжу працювали 52 камери.

13:25 Слідчі вивчають комп'ютер Влада Рослякова. Останній його пошуковий запит у незакритій вкладці браузера: "як виготовити саморобний вибуховий пристрій". На жорсткому диску збережено багато картинок/схем/ інструкцій СВУ, повідомляє з місця подій telegram-канал 112.

13:00 Крім рушниці і бомби у Влада Рослякова у портфелі знайшли патрони, десяток саморобних бомб і коктейль Молотова. Жертв могло бути набагато більше, повідомляє телеграм-канал Mash.

12:40 Телеграм-канал 112 публікує фото журналу зі збройового магазина, де 18-річний стрілець придбав 150 патронів. На знімку видно, що він купив картеч 13 жовтня.

Вибух у політехнічному коледжі Керчі: усі подробиці

12:30 У мережі з'явився запис з камер спостереження, як керченський стрілок Влад Росляков купує боєприпаси в збройовому магазині.

12:25 Владу Рослякову призначили посмертну психіатричну експертизу. Про це повідомила офіційний представник Слідчого комітету РФ Світлана Петренко. Слідчі вже провели обшуки у родичів підозрюваного, а також в орендованій квартирі, де він проживав з матір'ю.

12:00 Біля будівлі коледжу в Керчі проходить жалобний мітинг. Місцеві несуть туди свічки і квіти. Похорон загиблих дітей і викладачів відбудеться завтра, в останній день жалоби.

11:40 Померла ще одна постраждала при стрілянині і вибуху в коледжі Керчі. Таким чином, загальне число жертв трагедії зросло до 21 людини. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на РосЗМІ.

10:01 "Уряд Криму" опублікував офіційний список жертв теракту в Керчі. Серед 15 загиблих студентів шестеро виявилися неповнолітніми.

Список загиблих в коледжі Керчі:

Степаненко Сергій Олександрович 2003 р.н.

Каримов Роман Валерійович 1997 р.н.

Устенко Людмила Олександрівна, 1953 р.н.

Перепьолкін Єгор Андрійович 1999 р.н.

Журавльова Ганна Олександрівна 1998 р.н.

Вердибоженко Владислав Євгенович 2003 р.н.

Керова Аліна Сергіївна 2002 р.н.

Лисенко Руслан Валерійович 2000 р.н.

Джураєв Руден Ришатович 2001 р.н.

Лазарєв Владислав Віталійович 1999 р.н.

Лавринович Олексій Віталійович 1999 р.н.

Флоренський Микита Данилович 2002 р.н.

Піпенко Данило Ігорович 2002 р.н.

Чегерест Дар'я Олександрівна 2002 р.н.

Моісеєнко Олександр Володимирович 1972 р.н.

Бакланова Анастасія В'ячеславівна 1991 р.н.

Бакланова Світлана Юріївна, 1961 р.н.

Кудрявцева Лариса Борисівна 1956 р.н.

Болдіна Ксенія Олександрівна 2000 р.н.

06:40 За останніми даними, число жертв стрілянини і вибуху в політехнічному коледжі Керчі зросло до 20 осіб. Заступник голови адміністрації Керчі Ділеявер Мельгазієв розповів, що всі загиблі упізнані родичами: 15 були учнями закладу, ще 5 - співробітниками.

21:42 В результаті теракту в керченському коледжі 12 з 53 поранених знаходяться у важкому стані. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву "глави" окупованого Криму Сергія Аксьонова.

20:00 Число постраждалих в результаті стрілянини і вибуху в Керчі збільшилась до 53 осіб. З них 10 знаходяться у важкому стані. Також Mash повідомляє, що літак МНС готується доставити поранених в Москву.

Вибух у політехнічному коледжі Керчі: усі подробиці

19:10 Президент Петро Порошенко відреагував на теракт в Керчі. Глава держави висловив співчуття родичам загиблих.

"Розслідування таких справ є важливим для України, адже Крим є українською територією і українці, які живуть в окупації на півострові. І звичайно, що коли гинуть українські громадяни, де б це не відбувалося - це трагедія ...", - написав президент у Facebook.

19:00 Як повідомляє телеграм-канал Mash, батька Влада Рослякова затримали для допиту.

18:22 Буквально кілька хвилин тому в районі коледжу знешкодили другий вибуховий пристрій. Про це повідомляє журналіст Керчь.ФМ з місця трагедії.

18:07 Студент 4 курсу Влад Росляков, який влаштував стрілянину в Керчі, легально отримав дозвіл на зброю. Як заявили в екстрених службах Криму, він пройшов всі медкомісії і необхідні процедури.

Telegram-канал 112 публікує його фото паспорта ще дитячим фото і ліцензію на рушницю.

Вибух у політехнічному коледжі Керчі: усі подробиці

17:59 Уповноважений Верховної ради України з прав людини Людмила Денисова заявила, що ситуація в Керчі потребує негайного втручання міжнародного співтовариства. Денисова попросила главу контртерористичного управління ООН сприяти розслідуванню трагедії.

17:46 За даними екстрених служб Криму, у важкому стані перебувають 16 постраждалих, зараз їх оперують. Всього на даний момент госпіталізовано 52 людини.

17:30 У мережі з'явилося відео моменту вбивств учнів в коледжі Керчі. На відео чутно постріли. Під час пауз стрілок, ймовірно, перезаряджав рушницю.

17:15 Число загиблих в коледжі в Керчі збільшилось до 19 осіб. Про це Інтерфаксу повідомив директор кримського Центру медицини катастроф і швидкої медичної допомоги Сергій Астанкін.

17:00 Керченський стрілок у жовтні отримав дозвіл на мисливську зброю. Про це повідомила уповноважений з захисту прав дитини в Криму Ірина Клюєва.

16:47 Мати керченського стрілка Галина Рослякова працює санітаркою в онкодиспансері Керчі. Туди також відправляли жертв атаки на коледж. Жінка була на робочому місці, коли почали привозити потерпілих. Зараз вона у повній розгубленості і не може пояснити вчинка свого сина.

На даний момент її забрали на слідчі дії прямо з клініки, повідомляє telegram-канал Mash.

16:36 В лікарнях Криму знаходиться 39 постраждалих в результаті вибуху в коледжі Керчі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на

директора кримського Центру медицини катастроф та швидкої медичної допомоги Сергія Астанкина.

16:25 Українські прикордонники посилили заходи безпеки на кордоні з Кримом через теракт в Керчі. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на повідомлення Міністерства внутрішніх справ.

16:20 Влад Росляков застрелився в бібліотеці коледжу. Саме там знайшли його тіло. У будинок стрілка прийшли з обшуками. Під'їзд оточений. Можливо, в його квартирі є схрон зі зброєю і вибуховими речовинами, повідомляє telegram-канал Mash.

16:10 Фахівці Національного антитерористичного комітету РФ знайшли вибуховий пристрій в будівлі коледжу в Керчі. Про це повідомив представник НАК Андрій Пржездомський.

16:00 Перші секунди після нападу.

15:52 У лікарнях Керчі знаходяться 39 чоловік: шестеро у вкрай важкому стані, вісім - у важкому, повідомляє telegram-канал Mash.

15:48 По данним telegram-каналу 112, у списку постраждалих під час теракту в Керчі - 52 людини.

Вибух у політехнічному коледжі Керчі: усі подробиці

15:44 Слідком РФ офіційно встановив особистість того, хто стріляв в Керчі. Це студент 4 курсу коледжу 18-річний Владислав Росляков. Його тіло з вогнепальним пораненням було виявлено в одному з приміщень коледжу.

15:37 Слідчий комітет РФ перекваліфікував справу з теракту в Керчі на масове вбивство (ст. 105 КК РФ частина 2 "вбивство двох і більше осіб").

Вхід в політех охороняла єдина вахтерка - Наталя Панікоровська. Вона намагалася врятувати дітей і стала однією з перших поранених. Зараз жінка в лікарні, за її життя борються лікарі.

15:32 У Криму з завтрашнього дня буде оголошено триденний траур. Місцеве видання Керчь.ФМ повідомляє, що в місті скасовані заняття у всіх навчальних закладах і закриті місця масового скупчення людей.

15:22 Telegram-канал Mash описав хронологію теракту в Керчі. Повідомляється, що стрілок з рушницею і СВУ зайшов до школи між 2 і 3 парою. Спочатку він відкрив стрілянину в коридорі на другому поверсі. Після того, як у нього закінчилися патрони, стрілок спустився на перший поверх і підірвав там бомбу.

Вибух у політехнічному коледжі Керчі: усі подробиці

15:20 Число загиблих в результаті вибуху в Керчі зросло до 17 осіб.

15:16 У мережі з'явилися аудіозаписи постраждалих у теракті в Керчі.

15:08 Встановлено особу підозрюваного стрілка - Владислав Росляков 2000 р.н. Він був зарахований до коледжу в 2015 році.

8 вересня Росляков отримав дозвіл на рушницю 12 калібру, а кілька днів тому придбав до нього 150 патронів, повідомляє telegram-канал 112.

Вибух у політехнічному коледжі Керчі: усі подробиці

15:03 У Криму ввели посилений режим на дорогах. Оглядають всіх автомобілістів по місту і на Кримському мосту. Рух до вокзалів обмежений.

14:56 Підозрюваний у скоєнні теракту знайдений застреленим на другому поверсі політехнічного коледжу. Він наклав на себе руки, повідомляє telegram-канал 112.

14:53 Число загиблих в результаті вибуху в Керчі зросло до 13 осіб. Про це заявив Слідчий комітет Російської Федерації. Більшість з них - підлітки.

14:48 Друга фотографія стрілка, який влаштував теракт в Керчі. Зроблена на території коледжу перед нападом. У будівлю політеху він зайшов в одному одязі, а там - переодягнувся.

Вибух у політехнічному коледжі Керчі: усі подробиці

14:34 Слідчий комітет РФ назвав вибух в політехнічному коледжі в Керчі терактом, відкрито кримінальну справу. За даними слідства, в їдальні коледжу спрацював невстановлений вибуховий пристрій, начинений металевими предметами.

14:29 В Керчі почали закривати всі дитячі садки, школи, коледжі. Дітей відпускають тільки з батьками. У місті вводять обмеження транспорту в зв'язку з терактом.

14:23 Як повідомляє Керч. Інфо, трое підозрюваних у вибухах затримані, один у розшуці.

Фото терориста. Цю людину у Керчі зараз усі розшукують!

Вибух у політехнічному коледжі Керчі: усі подробиці

Свідки вибуху, а також директор коледжу заявила, що був "справжній теракт".

14:16 В Кремлі розглядає версію теракту.

13:40 За даними Керч.ФМ, в технікумі стався теракт. Одна жінка розповіла, що перед вибухом в приміщенні технікуму була стрілянина. Деякі кажуть, що невідомі почали ходити по кабінетах і стріляти в учнів.

13:30 Національний антитерористичний комітет Російської Федерації заявив, що коледжі у Керчі стався підрив невстановленого вибухового пристрою.

13:30 Загиблі і постраждалі

Поки дані про кількість загиблих і постраждалих розходяться. За попередніми даними, не менше 10 людей загинули в Керчі, ще 50 постраждали. Медики вже госпіталізовано 18 осіб.

У бік технікуму поїхали швидкі, поліція, МНС.

Також повідомляється, що швидких машин для евакуації постраждалих не вистачає, тому привертають громадський транспорт. На місце приїхала аварійно-газова служба

Відомо, що навчальний заклад не було газифіковано. Будівля Керченського політехнічного коледжу, в якому сьогодні, за попередніми даними, стався вибух, не було підключено до центральної системи газопостачання. Там використовували газові балони.