ua en ru

Вибух у Харкові свідчить про підвищення терористичної загрози в Україні, - МВС

Вибух у Харкові свідчить про підвищення терористичної загрози в Україні, - МВС Фото: вибух в Харкові (facebook.com/otb.segodennya)

Україна знаходиться в зоні підвищеної терористичної загрози

Вибух, який стався у Харкові, в понеділок, 29 січня, може стати небезпечним прецедентом для України. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко в ефірі телеканалу "112".

На думку Варченко, подібні випадки підтверджують, що Україна знаходиться в зоні підвищеної терористичної загрози.

"Стосовно інформації щодо того, що сталося, і це попередня інформація, що жінка спробувала відкрити пакет і подивитися, що там, якщо вона підтвердиться слідством, - це буде серйозний прецедент. Цей випадок може стати серйозним прецедентом в українській історії. Одним із перших прецедентів, - тоді, коли терорист здійснював свій акт, практично розраховуючи на інтерес громадян, які обов'язково підійдуть і подивляться що там", - сказав він.

Нагадаємо, що вранці 29 січня 2018 року в Харкові на вул. Клочківській стався вибух. Жінка з дворічною дитиною, яка йшла вулицею, побачила пакет біля супермаркету і відкрила його, після чого стався вибух. У результаті події в лікарню доставлена 53-річна жінка з попереднім діагнозом "рвана рана стегна" і хлопчик 2016 р. н. з рваною раною правої надбрівної області.

Пізніше у поліції сказали що вибух у Харкові по вулиці Клочковській стався внаслідок детонації гранати направленої дії.