ua en ru

Вибух будинку в Києві: будівля не підлягає відновленню

Вибух будинку в Києві: будівля не підлягає відновленню Фото: вибух будинку (twitter.com/Kir aka Dober)

Наразі вирішується питання, яким чином постраждалих мешканців зможуть забезпечити постійним житлом

Житловий будинок на Голосіївському проспекті, в якому днями стався вибух, не підлягає відновленню. Про це заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Геннадій Пліс, передає прес-служба КМДА.

"Будинок був зведений орієнтовно у 1984 році. Згідно висновків експертів, після вибуху він знаходиться в аварійному стані. Його експлуатація неможлива, а відновлення – недоцільне. Люди отримають тимчасове житло на час вирішення цієї ситуації", - пояснив Пліс.

altФото: будинок після вибуху

altФото: будинок не підлягає відновленню

Вказано, що станом на ранок 10 липня в гуртожиток на вул. Оболонській, 34, куди столична влада тимчасово відселила постраждалих, переміщено 24 людини із 77 зареєстрованих у будинку. Частина людей розмірковує, чи потрібно їм тимчасове житло, частина - відмовилася від нього.

Двоє людей - чотирнадцятирічний син загиблої та одна доросла людина знаходяться у лікарнях, їх стан оцінюється як середній.

"Наразі вирішується питання, яким чином постраждалих мешканців зможуть забезпечити постійним житлом. До моменту вирішення цього питання вони мають можливість перебувати у тимчасовому житлі, наданому КМДА", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, вчора були завершені роботи з розбирання будівельних конструкцій на місці вибуху у триповерховому житловому будинку по проспекту Голосіївський, 70 у Києві.