ua en ru

Вибух будинку в Києві: розбір конструкцій завершено, готується відселення

Вибух будинку в Києві: розбір конструкцій завершено, готується відселення Фото: наслідки вибуху в будинку на Голосієво (прес-центр ДСНС)

Встановлюються причини вибуху та визначається придатність будинку для подальшої експлуатації

Роботи з розбирання будівельних конструкцій на місці вибуху в трьохповерховому житловому будинку по проспекту Голосіївський, 70 у м. Київ завершено. Про це повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 02:15 роботи з розбору конструкцій припинено. За фактом події планується проведення виїзного засідання комісії ТЕБ та НС КМДА щодо встановлення причин вибуху та визначення придатності будинку для подальшої експлуатації чи відселення мешканців будинку. Встановлюється кількість осіб для відселення", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що загалом до аварійно-рятувальних робіт на місці вибуху будинку в Голосієво було задіяно 34 одиниці основної та спеціальної техніки, а також 186 осіб.

Нагадаємо, 8 липня близько 13:30 у Голосіївському районі столиці у другому під’їзді 3-поверхової будівлі стався вибух невідомого походження з послідуючим загорянням обвалених дерев'яних конструкцій третього поверху на площі 10 кв. м. Унаслідок вибуху сталося руйнування перекриття між другим і третім поверхом та покрівлі на площі орієнтовно 3600 кв. м.

Постраждало 6 осіб, 1 особа від госпіталізації відмовилась, інші 5 осіб із травмами різного ступеню важкості госпіталізовано до лікарні, серед яких одна дитина 14 років. Дві людини загинуло: жінка 1972 р. н. та чоловік.