ua en ru

Вибух в Австрії: через припинення поставок газу Італія ввела режим НС

Вибух в Австрії: через припинення поставок газу Італія ввела режим НС Фото: вибух на газопроводі в Австрії (utg.ua)

Саме з цього газопроводу російський газ надходив в італійську національну мережу

У Міністерстві економічного розвитку Італії оголосили про введення надзвичайного стану в зв'язку з вибухом на газопроводі в Баумгартені (Австрія). Про це зазначено в прес-релізі італійського міністерства.

"Відповідно до Європейського регламенту і Національного надзвичайного плану, міністерство оголосило надзвичайний стан", - інформує міністерство.

Повідомляється, що саме з цього газопроводу російський газ надходив в італійську національну мережу через газорозподільну станцію біля міста Тарвізіо, що на кордоні з Австрією.

"Сьогодні вранці в Австрії був перерваний потік газу з Росії, щоб впоратися з пожежею на ділянці мережі, керованої оператором Gas Connect. У будь-якому випадку буде забезпечуватися поставка газу італійським споживачам, оскільки втрати покриваються за рахунок поставки газу з національних підземних сховищ газу", - повідомили в міністерстві.

Нагадаємо, в Австрії сьогодні, 12 грудня 2017 року, стався вибух на газовій станції, в результаті чого одна людина загинула і 18 поранені. Вибух стався в Баумгартен-ан-Марті на насосній станції, яка перекачує газ з Росії. Причиною вибуху на газовій станції в Австрії стала технічна несправність.