ua en ru

Виявлені КРУ порушення на підприємствах Харківської обл. перевищили 1 млрд грн

Контрольно-ревізійне управління (КРУ) виявило на підприємствах Харківської області порушень на суму 1,1 млрд грн. Із них сума збитків склала 217 млн грн, у тому числі 30 млн грн - збитки бюджетних організацій і установ. Про це на колегії Харківської обласної держадміністрації повідомив начальник КРУ області Анатолій Козина, передає кореспондент РБК-Україна.
За його словами, від початку року відомство перевірило 712 підприємств й організацій Харківської обл., з них 65% - бюджетні.
"З 460-ти перевірених державних установ, порушення були допущені на 454-х, або на 95%. Причому на 96% перевірених підприємствах порушення призвели до збитків", - сказав А.Козина.
За його словами, серед порушень - нецільова розтрата (39 млн грн), незаконна розтрата (175 млн грн), недостачі і розтрата майна і грошей (2,5 млн грн).
А.Козина відзначив, що бюджетні організації продовжують втрачати кошти у зв'язку із недоплатами за надані послуги, а також від оренди майна.
За його словами, найбільший об'єм порушень виявлено у сфері використання бюджетних грошей, виділених на проведення капітальних і поточних ремонтів, виплату заробітної плати і нарахування допомоги.
У порівнянні із січнем-вереснем 2009 року, нецільові витрати в Харківській області зросли в чотири рази - до 33,6 млн грн.