ua en ru

Висновки аудиту діяльності уряду Тимошенко не підкріплені юридично, - експерти

Аудит діяльності уряду Юлії Тимошенко, проведений на замовлення української влади фірмою Trout Cacheris, є непрозорим, а його висновки не підкріплені ні юридично, ні логічно. Про це зазначили представники американської юридичної компанії Covington&Burling, повідомляє прес-служба БЮТ.
Народний депутат України Сергій Власенко повідомив, що у своєму листі на ім'я Плато Кетчеріса партнер фірми Covington&Burling Брюс Берд наголошує, що цей аудит проведено не прозоро і абсолютно не зрозуміло, а зазначені висновки не підкріплені ні юридично, ні логічно. Він зазначив, що Covington&Burling на прохання української сторони проаналізувала два розділи звіту компанії Trout Cacheris, які стосувалися звинувачень колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко в нецільовому використанні коштів, отриманих по Кіотському протоколу, а також розділ, пов'язаний із звинуваченням у придбанні 1000 автомобілів Opel для потреб сільської медицини.
За словами Власенка, Брюс Берд вказав на те, що ці два розділи звіту взагалі треба відкликати.
Народний депутат відмітив, що Верховна Рада (ВР) на цьому тижні планує прийняти закон щодо оплати аудиту Trout Cacheris у розмірі 70 млн грн.
Він також повідомив, що 17 червня у Вашингтоні, в Національному пресовому будинку відбудеться прес-конференція представників юридичної компанії Covington&Burling та аудиторської компанії BDO щодо політичного підґрунтя кримінальних справ проти Юлії Тимошенко.