ua en ru

Виступ Яценюка в Раді: прем'єр-міністр звітує за рік роботи

Виступ Яценюка в Раді: прем'єр-міністр звітує за рік роботи Фото: Арсеній Яценюк

Прем'єр розповідає в парламенті про результати виконаної роботи

Виступ прем'єр-міністра Арсенія Яценюка у Верховній Раді, дивитися онлайн-трансляцію якого можна на РБК-Украина, було заплановано ще кілька тижнів тому. Уряду не вдалося надати повноцінний звіт 11 грудня 2015 року, тому сьогодні глава Кабміну знову прийшов на засідання парламенту.

Відзначимо, що в парламенті почали збір підписів за відставку Арсенія Яценюка, який ініціювала парламентська фракція "Самопоміч".

"Кажете важко 150 підписів для ініціювання недовіри уряду зібрати!? ... Не минуло й 3 днів, як бланк у мене і фракція може почати збирати підписи під ініціюванням відставки уряду", - написала на своїй сторінці в соцмережі Facebook нардеп Олена Сотник.

Крім того, відставку прем'єра підтримають і фракція "Блок Петра Порошенка". У той же час, їхні парламентські колеги з "Народного фронту" за відповідний законопроект голосувати не будуть.

Нагадаємо також, що на думку глави МЕРТ Айвараса Абромавичуса, відставка Арсенія Яценюка необхідна з-за кризи довіри.

"Щоб повернути довіру населення, потрібно зробити дуже радикальні зміни. Після зміни двох міністрів люди не скажуть, що готові ще чекати (на реформи, - ред.)", - зазначив він.