ua en ru

Виступ Савченко в Раді: фото, відео

Виступ Савченко в Раді: фото, відео Фото: українська льотчиця відкрила засідання парламенту

Надія принесла вибачення матері українського військового Вадима Пугачова

Сьогодні народний депутат Надія Савченко в Раді відкрила засідання, виступивши з промовою про те, що готова до ефективної роботи як народного депутата і подякувала людей, які підтримують її і Україну. Фото і відео з виступу Савченко в Раді дивіться у нашому матеріалі.

Перший день Савченко в Раді

З'явившись в Раді, Надія Савченко першим ділом виступила зі словами подяки на адресу тих, хто підтримував її весь час перебування в полоні і по прибуттю в Україну. Також у своєму виступі Савченко принесла вибачення матері українського військового Вадима Пугачова.

"Я хочу сказати спасибі всім людям, які підтримували мене і Україну. Я порошу вибачення у матері Вадима Пугачова, за те, що її син віддав своє життя за мою свободу. Вибачте, що я жива, а ваша дитина немає",- сказала Савченко у своєму першому виступі в Раді.

Чим буде займатися Савченко в Раді

У своєму першому виступі Савченко розповіла про те, чим вона планує займатися в Раді і окреслила перспективи своєї депутатської діяльності на найближчий час. Також, Надія Савченко на трибуні Верховної Ради підтвердила слова із заяви в АП про те, що буде цілеспрямовано працювати над звільненням усіх українських військових з полону.

"Я повернулася, і я не дам вам забути, депутатам, які сидять у цих кріслах, про тих хлопців, які починали вмирати за Україну на Майдані і продовжують вмирати зараз на Донбасі", - Савченко звернулася до депутатів Верховної Ради України у своєму першому виступі.

Завершення виступу Савченко в Раді

До кінця виступу Савченко з трибуни Верховної Ради заспівала гімн України. Так, в стінах сесійної зали українська льотчиця була небагатослівна і, звернувшись до депутатів парламенту, і, подякувавши українців, пішла спілкуватися з журналістами. Фоторепортаж та відео виступу Савченко в Раді дивіться на РБК-Україна.

Фото РБК-Україна: Віталій Носач