ua en ru

Вищий суд Белграда відмовив у праві власності сім'ї Слободана Мілошевича на будинок в столиці

Вищий суд Белграда відмовив сім'ї колишнього Президента Югославії Слободана Мілошевича у праві власності на будинок в сербській столиці. Вдова політика Мірьяна Маркович, його дочка Марія Мілошевич і син Марко Мілошевич втратили право на будинок, передає РБК з посиланням на телеканал B92.

Суд ухвалив, що Мілошевич 20 липня 1999 р. придбав у власність будинок, порушивши житлове законодавство, оскільки в момент його придбання він вже мав окремий будинок в Белграді.

11 березня 2006 р. Мілошевич помер в Гаазькій в'язниці, під час проведення розгляду за підозрою в його причетності до військових злочинів. Відповідачами в суді у справі про позбавлення права на будинок виступили його близькі родичі, як спадкоємці майна колишнього глави Югославії. Суд позбавив їх права на будинок, і тепер його, швидше за все, передадуть на користь сербської держави.

Рішення Вищого суду Белграда приймалося у відсутність відповідачів. Марія Мілошевич і Марко Мілошевич знаходяться в Росії. Влада Сербії оголосили цих людей в міжнародний розшук за обвинуваченням в організації контрабанди тютюну в 1990-ті рр. ХХ століття.

Вдова Мілошевича також розшукується сербською владою за звинуваченням у махінаціях з нерухомістю, які були висунуті в 2000 р. Вона, ймовірно, ховається на території Чорногорії.