ua en ru

Вищий спецсуд ухвалив переглянути справу Іванющенко

Вищий спецсуд ухвалив переглянути справу Іванющенко Фото: справа Іванющенка буде переглянута

Постанова Апеляційного суду Києва скасована як незаконна

Департамент спеціальних розслідувань Генпрокуратури в касаційному порядку оскаржив незаконне рішення Апеляційного суду Києва від 11 лютого 2016 року, яким відмовлено у перегляді постанови слідчого судді Солом'янського районного суду м. Києва у кримінальному провадженні за підозрою Юрія Іванющенка. Про це повідомляє управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Раніше слідчий суддя Солом'янського суду зобов'язав уповноваженого прокурора закрити кримінальне провадження стосовно Юрія Іванющенка.

Однак Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 9 червня 2016 року задовольнив касаційну скаргу прокурора та скасував рішення Апеляційного суду р. Києва від 11 лютого 2016 року як незаконне.


Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Інтерпол скасував розшук соратника Януковича Іванющенко.

У той же час у Міністерстві внутрішніх справ заявили, що Іванющенко є в розшуку Інтерполу з метою встановлення місця його перебування.

"Якщо Іванющенко з'явиться десь, то про це буде повідомлено апарату українського бюро Інтерполу. Той передасть інформацію ініціатору розшуку - ГПУ. І вона вже буде приймати рішення, що робити з цією інформацією. Оскільки в українському юридичному полі немає судового рішення про затримання цього громадянина, то ініціатор розшуку буде робити якісь свої кроки", - пояснили в МВС.