ua en ru

Вища рада юстиції буде сформований найближчим часом, - Порошенко

Вища рада юстиції буде сформований найближчим часом, - Порошенко Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що Вища рада юстиції буде сформований найближчим часом. Про це він сказав в інтерв'ю "5 каналу", передає прес-служба Порошенка.

Порошенко сказав, що 3 квітня під час зустрічі з керівниками фракцій коаліції зазначив, що Верховна Рада повинна проголосувати за свою квоту і обрати членів Вищої ради юстиції. Він зазначив, що вперше оголосив відкритий і публічний конкурс, який раніше проводився в закритому режимі, щоб негайно призначити свою квоту у ВРЮ.

"Відразу ж після цього у Вищій раді юстиції потоп: виявляється, залило особисті справи всіх суддів-порушників", - повідомив Президент.

Він зазначив: "Дав доручення Службі безпеки України, щоб було забезпечено зберігання цих документів. Хочу запевнити, що судові справи суддів, як і рукописи, не горять і не тонуть. Їх ці потопи та пожежі не врятують, а Вища рада юстиції буде сформований найближчим часом".

Порошенко також висловив сподівання, що на наступному тижні буде прийнятий закон про обмеження права суддів звільняти під заставу підозрюваних в корупції і тяжких злочинах.

Нагадаємо, Порошенко отримав 19 заявок від кандидатів у члени ВРЮ.