ua en ru

Порошенко отримав 19 заявок від кандидатів у члени ВРЮ

Порошенко отримав 19 заявок від кандидатів у члени ВРЮ Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко отримав 19 заявок від кандидатів у члени Вищої ради юстиції. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Порошенка.

"Триває процедура конкурсного відбору кандидатів для здійснення Президентом України та призначення членів Вищої ради юстиції, яку запустив прийнятий в лютому 2015 року Закон України "Про забезпечення права на справедливий суд". Відповідно до Закону України "Про Вищу раду юстиції" та Положення про проведення зазначеного конкурсу, затвердженого указом Президента України від 13 березня 2015 року, документи для участі в ньому подали 19 осіб, з яких 8 осіб - це судді або судді у відставці", - йдеться в повідомленні.

Згідно із законом, Порошенко повинен призначити трьох членів ВРЮ, двоє з яких повинні бути суддями або суддями у відставці.

Як зазначив заступник глави Адміністрації Президента Олексій Філатов, відкритий конкурс при призначенні Президентом членів Вищої ради юстиції проводиться вперше.

Зазначимо, відкритий конкурс з добору кандидатів у члени ВРЮ від Порошенка проводиться в три етапи і включає: відбір кандидатів на основі представлених документів; проведення співбесід; визначення кандидатів, рекомендованих для призначення членів ВРЮ.

Члени ВРЮ мають бути призначені Президентом не пізніше 28 квітня 2015 р.

Нагадаємо, Вища рада юстиції (ВРЮ) має почати працювати в травні 2015 р.