ua en ru

Вища рада правосуддя заявила про антиконституційність закону про антикорупційні суди

Вища рада правосуддя заявила про антиконституційність закону про антикорупційні суди Фото: Вища рада правосуддя затвердила висновок щодо закону "Про антикорупційні суди"

Відповідний висновок буде надіслано до парламенту

Вища рада правосуддя затвердила консультативний висновок щодо проекту закону № 6011 "Про антикорупційні суди" та заявила про невідповідність документу Конституції України. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, законопроект було розглянуто на засіданні ради 9 березня 2017 року.

"Вища рада правосуддя,розглянувши проект закону "Про антикорупційні суди" (реєстраційний № 6011), дійшла висновку про недоцільність прийняття зазначеного законопроекту як такого, що суперечить Конституції України й не узгоджується із законами України "Про судоустрій і статус суддів" та "Про Вищу раду правосуддя", які є базовими імплементаційними законами до закону "Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)", - зазначається у повідомленні.

Так, відомство ухвалило затвердити консультативний висновок щодо законопроекту і надіслати його до Верховної Ради України.

Нагадаємо, посол Європейського союзу Хьюг Мінгареллі заявив про необхідність створення спеціалізованих антикорупційних судів в Україні.