ua en ru

Нацгвардія зняла охорону з Шевченківського райсуду Києва

Нацгвардія зняла охорону з Шевченківського райсуду Києва Фото: Шевченківський райсуд (webscreenshot google.com.ua/maps)

ВРП провела позачергове засідання з питання охорони судів

Національна гвардія України зняла охорону з Шевченківського районного суду Києва. Про це йдеться у зверненні суду до Вищої ради правосуддя, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, 19 лютого до ВРП надійшло звернення від голови Шевченківського райсуду про зняття охорони з суду без повідомлення причин. Бійці Національної гвардії покинули приміщення Шевченківського райсуда близько 9:30 ранку.

"Беручи до уваги, що вирішення питання щодо забезпечення належної охорони приміщень Шевченківського районного суду, підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду та виконання функцій по державному забезпеченню особистої безпеки суддів і членів їх сімей, працівників суду, забезпечення безпеки учасників судового розгляду є вкрай необхідним і терміновим, просимо невідкладно розглянути зазначений лист і як можна швидше прийняти відповідні заходи", - повідомили в суді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Аваков ініціює припинення охорони судів підрозділами Національної поліції і Нацгвардії.