ua en ru

Аваков ініціює припинення охорони судів підрозділами поліції та Нацгвардії

Аваков ініціює припинення охорони судів підрозділами поліції та Нацгвардії Фото: Арсен Аваков (mvs.gov.ua)

Аваков розкритикував рішення суду, який звільнив активіста Федорченка на поруки

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков ініціює припинення охорони судів підрозділами Національної поліції та Нацгвардії. Про це Аваков повідомив у своєму Facebook.

Зокрема, Аваков розкритикував рішення Шевченківського райсуду Києва, який відпустив з-під варти активіста Олександра Федорченка, якого підозрюють у нанесенні вогнепального поранення поліцейському.

"У сформованих умовах фактичного саботажу суддів і судової адміністрації буду вносити проект постанови Кабміну про припинення функцій охорони судових установ з боку Нацполіції та Нацгвардії", - заявив він.

Аваков додав, що звернувся до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням скликати позачергове засідання Кабміну.

"Я не бачу, як в таких умовах поліцейські і гвардійські сили можуть виконувати невластиву для себе функцію охорони судів", - підкреслив він.

Судья Шевченковского суда отпустил из-под ареста человека, нанесшего огнестрельное ранение полицейскому, в то время, ког...

Опубліковано Arsen Avakov 19 лютого 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що затриманих біля Солом'янського райсуду Києва активістів відпустили на поруки нардепів. Йдеться про активістів Федорченка, Чудовського та Чхетію, затриманих за зіткнення з правоохоронцями під час суду над мером Одеси Геннадієм Трухановим.