ua en ru

Вища рада правосуддя продовжила строк відсторонення судді Вищого госпсуду Ємельянова до 17 квітня

Вища рада правосуддя продовжила строк відсторонення судді Вищого госпсуду Ємельянова до 17 квітня Фото: суд

Сам Ємельянов на засідання ВРП не з’явився

Вища рада правосуддя продовжила строк відсторонення судді Вищого господарського суду України Артура Ємельянова до 17 квітня 2017 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ВРП.

"Вища рада правосуддя 12 березня 2017 року за клопотанням заступника Генерального прокурора України Столярчука Ю.В. продовжила строк тимчасового відсторонення судді Вищого господарського суду України Артура Ємельянова від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності. Строк відсторонення судді ВГСУ Ємельянова А.С. від здійснення правосуддя продовжено до 17 квітня 2017 року", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, сам Ємельянов на засідання ВРП не з’явився. Крім того, повідомляється, що відсторонений суддя з 9 березня перебуває на лікарняному.

У січні Вища рада юстиції вирішила тимчасово відсторонити Ємельянова від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності строком на два місяці - до 12 березня 2017 року.

Ємельянов є підозрюваним за статтею про втручання в діяльність судових органів із використанням службового становища та незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні Вища рада правосуддя вперше видала дозвіл на арешт судді.