ua en ru

Вищий господарський суд остаточно підтвердив право власності "Київміськбуду" на пакети акцій 34 будівельних підприємств

Вищий господарський суд України 29 червня залишив без змін постанову Київського апеляційного господарського суду про визнання права власності АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" на пакети акцій 34 будівельних підприємств, повідомляє прес-служба КМДА.

"Це рішення ставить крапку у судовій тяганині навколо активів "Київміськбуду". У власність мешканців столиці повернуто не тільки власне холдинг, але й усі підприємства, які входили до його складу", - заявив заступник голови КМДА Олександр Пузанов.
"Повернення холдингу дозволить міській владі будувати квартири для лікарів, вчителів, молодих сімей, постраждалих від афери "Еліта-центр", ліквідаторів аварії на ЧАЕС, а також зводити стадіони, школи, лікарні, яких місту так не вистачає. Саме для цього столична влада повернула холдинг і його активи киянам", - пояснив Олександр Пузанов.
Нагадаємо, у вересні 2010 року, напередодні зборів акціонерів, що були ініційовані міською владою, попереднє керівництво холдингу уклало низку угод. Згідно з ними холдинг зобов'язався продати майже всі акції будівельних підприємств, які йому належать, на користь шістьох кіпрських компаній. Оплата здійснена не була, проте холдинг перерахував акції нерезидентам.
У подальшому ці угоди були оскаржені в судовому порядку, оскільки були укладені з істотними порушеннями законодавства України та статуту холдингу.