ua en ru

Високий суд Англії на місяць переніс судові дебати щодо "боргу Януковича"

Високий суд Англії на місяць переніс судові дебати щодо "боргу Януковича" Фото: міністр фінансів України Олександр Данилюк

Позивач не встиг підготувати та надати відповідь у визначений термін

Довірчий керуючий компанії The Law Debenture Trust Corporation PLC звернувся з проханням до України про надання йому додаткових 28 днів для підготування та подання своєї відповіді на заперечення України за позовом у Високий суд Англії. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

27 травня 2016 Україна подала у Високий суд Англії заперечення проти позову компанії The Law Debenture Trust Corporation PLC, довірчого керуючого (трасті), за яким Російською Федерацією Україні було надано кредит у розмірі 3 мільярдів доларів в грудні 2013 року. Позивач повинен був надати відповідь на заперечення України до 17 червня 2016 року, - нагадує Мінфін.


Однак позивач не встиг підготувати і надати відповідь у визначений термін, чому і попросив про відстрочку. Україна погодилася задовольнити це прохання. Таким чином, відповідь на заперечення України за цим позовом має бути надана до 15 липня поточного року.

"Україна вітає можливість викласти у цьому процесі всю повноту фактів і обставин, що відносяться до періоду перед випуском єврооблігацій у грудні 2013 року та після нього. Це є критично важливим для правильного розуміння і ухвалення рішення за позовом, який було подано безпосередньо за вказівкою і в інтересах Російської Федерації", - йдеться в повідомленні Мінфіну.

Як повідомлялося, міністр фінансів вважає, що агресія Росії може стати підставою для списання українського боргу.