ua en ru

Виручка від реалізації продукції HarvEast Holding в 2011 р. збільшилася на 25% - до 878 млн грн

Виручка від реалізації продукції сільськогосподарського холдингу HarvEast Holding за 2011 р. збільшилася на 25% порівняно з 2010 р. і склала 878 млн грн. Про це під час прес-ланчу з провідними діловими виданнями заявив генеральний директор HarvEast Саймон Чернявський, передає кореспондент РБК-Україна.

"За рік роботи HarvEast Holding показав позитивну динаміку: вперше наші активи досягли позитивного фінансового результату. Виручка від реалізації (згідно з оголошеними неаудованими фінансовими результатами) в 2011 році склала 878 млн грн, що на 25% більше, ніж аналогічний показник активів, які увійшли до складу холдингу, за 2010 рік", - зазначив Черняховський.

Згідно з оголошеними неаудованими фінансовими результатами, EBITDA HarvEast склала 49 млн грн порівняно з мінус 84 млн грн в 2010 р.

За словами Чернявського, в 2012 р. холдинг планує збільшити EBITDA практично вдвічі.

"У 2012 році ми плануємо збільшити виручку мінімум на 30%, а EBITDA - мінімум удвічі",- підкреслив гендиректор HarvEast Holding.

В даний час холдинг проводить аудит фінансових результатів за стандартами МСФЗ за 2010 і 2011 рр., у якості аудитора обрана міжнародна аудиторська компанія PricewaterhouseCoopers.

Нагадаємо, HarvEast планує в I півріччі 2012 р. інвестувати 80 млн грн в оновлення техніки.

HarvEast Holding - сільськогосподарський холдинг, який володіє і управляє активами в Донецькій, Запорізькій, Черкаській, Житомирській областях та АР Крим. Основні напрямки діяльності холдингу: рослинництво (вирощування пшениці, соняшника, ячменю, багаторічних трав, кукурудзи) і молочне тваринництво. Створений 10 березня 2011 року на базі сільськогосподарських активів ПАТ ММК ім. Ілліча. Загальний банк оброблюваної землі складає близько 220 тис. га; поголів'я великої рогатої худоби - більше 30 тис. голів. Акціонерами HarvEast Holding є група СКМ і група "Смарт-Холдинг".