ua en ru

Випущений з-під варти "беркутівець" Гончаренко втік до Росії

Випущений з-під варти "беркутівець" Гончаренко втік до Росії Фото: Віталій Гончаренко "засвітився" в РФ

Із ним також втекли ще троє колишніх бійців "Беркуту"

Звільнений Апеляційним судом Києва колишній "беркутівець" Віталій Гончаренко і ще троє його колег заявили про втечу до Росії. Про це йдеться у відеозверненні екс-співробітників харківського "Беркуту", опублікованого на платформі YouTube.

На відео Олександр Костюк, Владислав Мастега, Артем Войлоков і Віталій Гончаренко заявили, що під час Євромайдану вони "виконували свій конституційний обов'язок".

Вони також поскаржилися на переслідування з боку влади та повідомили, що "перебувати в Україні їм стало просто небезпечно".

При цьому екс-"беркутівці" запевнили, що готові в разі потреби свідчити в суді.

Як відомо, Гончаренка разом зі ще трьома колишніми бійцями "Беркуту" затримали в червні 2016 року в Харкові. Всі четверо на момент затримання працювали в поліції. Його і ще одного колишнього співробітника розформованого спецпідрозділу підозрюють у вбивстві трьох активістів Майдану 18 лютого 2014 року на Кріпосному провулку.

Нагадаємо, у лютому 2017 року Печерський районний суд звільнив "беркутівця" Гончаренка, у березні знову взяв під варту, а 6 квітня вже Апеляційний суд ухвалив рішення про його звільнення з-під варти.