ua en ru

За виголошення смертного вироку суддю "Верховного суду ДНР" засудили на 10 років

За виголошення смертного вироку суддю "Верховного суду ДНР" засудили на 10 років Ілюстративне фото (twitter.com/nab_ukr)

Жінка приєдналась до угруповання "ДНР" та засудила одного громадянина до смертної кари

У Донецькій області засудили до 10 років суддю так званого Верховного суду терористичної організації "ДНР", котра виголосила смертний вирок одому громадянину. Про це повідомив у Facebook прокурор Донецької області Євген Бондаренко.

За його словами, суд також вирішив конфіскувати все майно у засудженої. Із 2000 року 54-річна жінка працювала суддею, а після проведення на території Донецької області незаконного референдуму та створення псевдореспубліки "ДНР", у січні 2015 року погодилася співпрацювати з окупантами та була призначена на посаду "судді Верховного суду ДНР".

"Спільниця терористів, діючи всупереч Конституції України, виносить незаконні постанови та вироки. Зокрема, суддя брала участь у розгляді справи військового трибуналу терористичної організації "ДНР" при Верховному суді "ДНР", де одного з громадян засудили до смертної кари", - написав Бондаренко.

Він також уточним, що вирок було оголошено заочно, оскільки обвинувачена перебуває на непідконтрольній українській владі території.

За виголошення смертного вироку суддю "Верховного суду ДНР" засудили на 10 років

Нагадаємо, 25 вересня 2018 року в результаті спецоперації контррозвідки Служби безпеки України з тимчасово окупованої території Донецької області виведено колишнього "міністра аграрної політики і продовольства "ДНР". "Міністр" втік з території "ДНР" так як він став "незручним" як для самих терористів, так і для кремлівських кураторів.