ua en ru

"Реал" вдруге поспіль виграв Лігу чемпіонів

"Реал" вдруге поспіль виграв Лігу чемпіонів Фото: "Ювентус" - "Реал"

Роналду забив 600 гол у кар'єрі

Мадридський "Реал" виграв у туринського "Ювентуса" у фіналі Ліги чемпіонів з рахунком 4:1 і став першим клубом, який виграв ЛЧ чемпіонів два сезони поспіль. Зустріч проходила в Кардіффі (Уельс) на стадіоні "Міленіум".

Жодній команді раніше не вдавалося відстояти титул переможця Ліги чемпіонів. Останнім клубом, який двічі поспіль виграв Кубок європейських чемпіонів, був "Мілан" (1989, 1990).

"Ювентус" почав матч упевнено. Втім, на 20 хвилині "королівський клуб" нагадав, що є великим майстром контратак. В ході стрімкого випаду Роналду віддав направо Дані Карвахалом, отримав зворотну передачу і за допомогою невеликого рикошету від Леонардо Бонуччі відкрив рахунок.

"Юве" підготував потужний і дуже ефектний відповідь - рахунок 1: 0 тримався всього сім хвилин. Після не самою зручною знижки Гонсало Ігуаїна Манджукич, стоячи спиною до воріт і щільно опікуваний захисниками, примудрився пробити через себе так, що як не старався Навас, у нього не було шансів врятувати "Реал" - 1: 1.

"Реал" закінчив перший тайм на хвилі атак і набагато сильніше почав другу половину. Гол напрошувався, і на 61 хвилині Каземіро вивів мадридців вперед. За допомогою рикошету від Самі Хедіра. Три хвилини потому гра, по суті, була зроблена. Лука Модріч жваво прорвався по правому флангу, зіграв "в стінку" з Карвахаль і зробив вивірену передачу на ближню штангу, де Роналду вискочив з-за спин двох захисників і переправив м'яч у сітку.

У "Ювентуса" не вийшло створити навіть видимість того, що він може відігратися, а закінчувати матч йому зовсім довелося вдесятьох. Вийшовши на заміну Хуан Куадрадо став третім футболістом, видаленим з поля в фіналах Кубка чемпіонів / Ліги чемпіонів. Другу жовту картку він отримав, відтіснивши руками Серхіо Рамоса в неігровому епізоді. Крапку в матчі поставив Асенсио, який забив на 90 хвилині з передачі Марсело.

Нагадаємо, фінальний матч Ліги чемпіонів "Ювентус" - "Реал" на стадіоні "Міленіум" вперше в історії пройшов під зачиненим дахом.