ua en ru

Вихід Німеччини з єврозони врятує союз від розпаду, - Сорос

Всесвітньо відомий інвестор Джордж Сорос вважає, що вихід Німеччини з єврозони врятує союз від розпаду. Про це повідомляє "Росія-24".

На його думку, імовірність розпаду єврозони висока за рахунок накопичених проблем у бюджетній сфері, які стримують зростання економіки. Крім цього боргова криза стала причиною збільшення прірви між країнами Півдня і Півночі, загостривши дисбаланс економіки Євросоюзу.

На думку Сороса, наскільки б парадоксальним це не здавалося, тільки вихід Німеччини, а не проблемних країн, врятує єврозону.

"Якщо Німеччина вийде, євро буде падати. Країни-боржники відновили б свою конкурентоспроможність, їх борги зменшились б у реальному вираженні, і, за наявності ЄЦБ в їх розпорядженні, загроза дефолту би випарувалася. А вартість запозичення впала до рівня, порівняного з рівнем Великобританії", - вважає Сорос.

Раніше Сорос вже заявляв, що найкращим було б поставити Німеччину перед вибором: або взяти в свої руки створення політичного союзу з чесним поділом тягаря, або залишити єврозону.