ua en ru

Як вибрати металопластикове вікно: 5 порад

Як вибрати металопластикове вікно: 5 порад

Установка нового металопластикового вікна - відповідальний крок. З цієї статті ви дізнаєтеся, як не помилитися з вибором і придбати якісний продукт.

Головний критерій - якість вікна

Недобросовісні компанії залучають покупців низькою ціною на віконні конструкції. Але результат вибору дешевого (= неякісного) вікна розчаровує вже з настанням перших холодів. Вікно без енергозберігаючих властивостей залишиться майже такою ж холодною зоною, як і старе дерев'яне вікно. Фурнітура в таких вікнах швидко виходить з ладу, склопакети починають пітніти, повертаються протяги. Щоб не помилитися при виборі нових металопластикових вікон, керуйтеся критерієм якості, а не низькою ціною.

Увага на склопакет!

Перше, на що слід звернути увагу, це склопакет, який грає головну роль в енергоефективності вікна. Для того, щоб вікно відповідало нормам енергозбереження (взимку не пропускало тепло на вулицю, а влітку - з вулиці в приміщення), вибирайте двокамерний склопакет товщиною від 40 мм із заповненням камер газом: аргоном або криптоном.

Такі вікна створять комфорт в приміщенні і знизять рівень шуму на 25-40%. Для максимальної шумоізоляції вибирайте склопакет з триплексом. Це скло, склеєне з двох і більше стекол, за принципом лобового скла автомобілів. Триплексом замінюють одне із стекол в склопакеті.

Якість профілю і компанія-виробник

Важливий компонент віконного профілю - це сталеве армування. Воно забезпечує жорсткість конструкції. Щоб профіль міг впоратися з різким перепадом температур, товщина сталевого армування повинна становити від 1,5 мм. Це забезпечить опір динамічним навантаженням і запобіжить деформацію.

Вибирайте перевірену торгову марку, давно зарекомендувала себе на ринку (наприклад, VEKA, aluplast, REHAU та інші).

Фурнітура

Фурнітура є важливою складовою безпеки вікна. Використання безпечної (противовзломной) фурнітури призводить до незначного подорожчання вікон. Раціонально її застосовувати не тільки на перших поверхах.

В Україні доступні інноваційні рішення віконної фурнітури, такі як паралельне зміщення вікна, коли стулка відкривається на провітрювання по всьому периметру. У такому положенні стулки не утворюються протяги, приміщення набагато швидше провітрюється.

Розумно відразу укомплектувати вікно надійної і безпечної фурнітурою.

Отримайте 35% компенсації за енергозберігаючі вікна

В Україні в рамках програми IQ energy передбачена компенсація в розмірі 35% вартості вікон. Скористайтеся такою можливістю при заміні старих вікон і замовте товар, відповідний встановленим нормам енергоефективності.

Енергозберігаюче металопластикове вікно економить енергію і робить приміщення комфортним в будь-який час року. А використання противовзломной фурнітури підвищує безпеку житла. Якісне пластикове вікно прослужить 20-25 років.