ua en ru

Вибори у США: Трамп подав у суд на виборчу дільницю в Неваді

Вибори у США: Трамп подав у суд на виборчу дільницю в Неваді Фото: Трамп збирається судитися з дільницею в Неваді

Суд у Неваді відмовив юристам кандидата від Республіканської партії в негайному винесенні рішення за позовом

Юристи кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа подали в суд на бюро реєстрації виборців у окрузі Кларк штату Невада, який минулого тижня під час дострокового голосування на виборах в США закрилося на дві години пізніше, ніж належало. Про це повідомляє CNN.

У поданому в понеділок в місцевий суд позові стверджується, що співробітники бюро порушили закон, оскільки дозволяли людям вставати в чергу на голосування вже після офіційного закриття дільниць.

Проте, згідно із законом штату Невада, всі виборці, які прийшли на дільницю до моменту закриття, повинні бути допущені до голосування.

Як зазначає видання, в окрузі Кларк, в який входять і околиці Лас-Вегаса, проживають безліч іспаномовних американців, які традиційно голосують за Демократичну партію.

Як повідомило Reuters, суд в Неваді відмовив юристам Трампа у негайному винесенні рішення за позовом про можливі правопорушення на дільниці для голосування в цьому американському штаті.

Нагадаємо, на виборах у США кандидат у президенти від Демократичної партії Хілларі Клінтон отримала перемогу під час голосування на острові Гуам, що належить США.