ua en ru

Вибори в США: Клінтон перемогла на острові Гуам, де "пророкують" переможця

Вибори в США: Клінтон перемогла на острові Гуам, де "пророкують" переможця Фото: Хілларі Клінтон

Результати голосування на острові не обліковуються на виборах у США

На вибори в США кандидат в президенти від Демократичної партії Хілларі Клінтон отримала перемогу в ході голосування на острові Гуам, що належить США. Про це повідомляє USA Today.

Як повідомляється, кандидатуру Клінтон на виборах у США підтримали 71,63% жителів острова, які проголосували, тоді як за кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа проголосували 24,16% виборців.

Видання повідомляє, що результати голосування на острові не обліковуються на виборах у США. Разом з тим, жителі остова правильно вибрали переможця кожної президентської гонки з 1980 року, коли було проведено перше вибіркове опитування на пост президента.

"Хоча всі виборці тут американські громадяни, їх голоси в президентській гонці не вважаються, тому що Гуам не має представництва в колегії вибірників...Результат виборів Гуаму не має ніякого відношення до національних виборів, але це може бути показником того, як інша частина країни буде голосувати", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що явка на виборах в США, які проходять сьогодні, 8 листопада 2016 року, може скласти близько 60%.