ua en ru

Вибори в Німеччині: Шульц викликав Меркель на повторні теледебати

Вибори в Німеччині: Шульц викликав Меркель на повторні теледебати Фото: Ангела Меркель (g20.org)

На теледебатах, які відбулися 3 вересня, перемогу здобула Меркель

Кандидат у канцлери від Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Мартін Шульц за півтора тижні до виборів в Бундестаг виявив бажання провести ще одні телевізійні дебати з главою уряду країни Ангелою Меркель. Про це повідомляє DW.

Повідомляється, що в ефірі програми Klartext суспільно-правового телеканалу ZDF ввечері у вівторок, 12 вересня, Шульц заявив, що в ході перших дебатів з Меркель, 3 вересня, багато тем, що цікавлять громадян Німеччини, навіть не були згадані.

"Я написав пані Меркель лист, в якому запропонував їй провести зі мною ще одну теледуель, щоб ми змогли обговорити ці питання", - повідомив Шульц.

Проте, за даними агентство dpa, ймовірність, що Меркель відповість супернику згодою, невелика, оскільки канцлер вже висловилася проти повторних теледебатів.

Своє небажання Меркель обґрунтувала тим, що виборча система в Німеччині не передбачає прямих виборів глави уряду.

"На тлі передвиборної боротьби, яку ведуть більш дрібні партії, загострювати увагу виборців на теледуелі тільки двох кандидатів можна лише як виняток", - вважає Меркель.

Дебати в прямому ефірі 3 вересня позитивно позначилися на рейтингу Ангели Меркель. Будь вибори канцлера ФРН прямими, вона набрала б 54% голосів, поліпшивши свій колишній результат відразу на 5 процентних пунктів. Позиції Шульца не змінилися: за нього готові проголосувати 26% респондентів.

Нагадаємо, раніше перемогу у телевізійних дебатах між претендентами на пост канцлера Ангелою Меркель і кандидатом від соціал-демократів Мартіном Шульцом здобула нинішній канцлер ФРН.