ua en ru

Вибори в Німеччині: Меркель обіцяє нульове безробіття в ФРН до 2025

Вибори в Німеччині: Меркель обіцяє нульове безробіття в ФРН до 2025 Фото: Ангела Меркель (nato.int)

Рівень безробіття в Німеччині має бути нижче трьох відсотків

Канцлер Німеччини Анґела Меркель ставить мету знизити рівень безробіття в країні до трьох відсотків до 2025 року. Про це вона заявила 12 серпня на партійному заході в Дортмунді, яким очолюваний Меркель Християнсько-демократичний союз розпочав заключну фазу передвиборної кампанії 2017 року, передає DW.

"Ми маємо намір досягти повної зайнятості до 2025 року. Тобто рівень безробіття має бути нижче трьох відсотків, і я вважаю, що ми можемо цього досягти", - заявила Меркель.

Водночас, згідно з даними Федерального бюро з питань праці, нині рівень безробіття в Німеччині становить 5,7%. У липні кількість безробітних у ФРН складала 2,5 мільйона осіб. При цьому в другому кварталі 2017 року на німецькому ринку праці близько 1,1 мільйона робочих місць не були зайняті.

Зазначено, що великі сподівання роботодавці країни покладають зокрема на біженців і мігрантів, які у великій кількості іммігрували до Німеччини останніми роками. Однак через бюрократичні перепони вони часто місяцями чекають на дозвіл працевлаштування в країні попри те, що готові починати працювати в будь-який момент.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Німеччині за Ангелу Меркель готові проголосувати понад половину виборців.