ua en ru

Вибори-2012: ОВК №211 хоче прийняти протоколи від 29-го дільниці, але не вистачає голосів, - голова ОВК

Окружна виборча комісія (ОВК) №211 хоче прийняти протоколи від 29-ї дільниці, але не вистачає голосів. Про це заявила голова ОВК Олена Вутке, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми намагалися проголосувати, щоб нарешті цих жінок відпустити, щоб документи були прийняті в ОВК, тому що законних підстав для перерахунку бюлетенів не було. Ми про це говорили ще тоді і ми ще тоді казали, що це порушення. Ми голосували проти цього, але рішення було прийняте більшістю голосів", - сказала Вутке.

За її словами, більшість голосів в ОВК належить представникам Партії регіонів і її сателітам. "Заступник голови запропонував поставити мені на голосування питання про перерахунок голосів на всіх цих дільницях і що робота ОВК зірвана, а сама ОВК є бездіяльною, але ОВК не має права приймати скарги на саму себе", - заявила Вутке.

Вона зазначила, що не знає чим закінчиться справа на окрузі, але виступає проти того, щоб припинити повноваження членів комісії.

Раніше повідомлялося, що представники "Батьківщини" заявляють, що подали до суду скаргу на заступника голови ОВК №211 Володимира Гриценка щодо самовольного вскриття коробки з бюлетенями.

Зазначимо, кандидат від Партії регіонів Ігор Лисов, який програє вибори по округу №211 кандидату від "Батьківщини" Сергію Терьохіну, вимагає перерахунку результатів голосування на всіх дільницях виборчого округу. Довірені особи кандидата Лисова першими заявили про порушення при підрахунку голосів на дільниці та викликали міліцію і прокуратуру.

Читайте також: Терьохін заявляє, що загрожують його дитині